Formandens beretning 2017

Aflæggelse af beretning for ”Sofieshvile” i perioden juni 2016 til juni 2017

Vi er i bestyrelsen konstitueret således: Ole er formand, John er næstformand samt Sants Hans korordinator, Bodil er kasserer, Jane som i årets løb desværre er gået bort, var sekretær, Arne er legeplads koordinator og efter min mening har det fungeret rigtig fint, vi skal jo tænke på at det jo ikke er flere tusinde medlemmer vi skal repræsentere men kun 61 hustande som er forpligtet som følger:

 

Medlemmer og disses forhold til foreningen 

Alle beboere I området har pligt til at være medlem af beboer- og grundejerforeningen, og det er vi glade for, for sådan er det ikke alle steder.

Både den tidligere og den nye ejer (bruger) er pligtige at anmelde ejerskiftet til foreningen og i forbindelse hermed oplyse foreningen om den nye ejers navn og bopæl.

Kontingent fastsættes her på generalforsamlingen for ét år ad gangen på grundlag af, et af bestyrelsen forelagt budget, for det kommende regnskabsår.

Kontingentet betales forud for et år ad gangen og opkræves over ejendomsskatten.

Møde hos Kommunen sidste år 

Kommunens oplæg var at de ville klippe græs på legepladsen hver 14 dag og øvrige arealer 1 gang per 3 uge, og sådan blev det overalt i Tarm. 

Hver 3 uge er langt tid mellem klipningerne i sommerperioden, så bestyrelsen foreslår at vi skal fortsætte med den gamle ordning indtil videre, altså således at vi selv sørger for græsklipning i de 6 lommer, efter behov og vi håber så at vi i hver af lommerne så aftaler hvem der klipper i jeres egen lomme, vi foreslår her 6 tovholdere der sørger for, at der blev fundet en der vil klippe i hver lommerne.

Ballekjær

Bodil Pedersen, Søren Søe og Gunner Larsen.

Gjerager

Britta Nielsen, Henrik Larsen og Ole Pedersen.

Vi har i bestyrelsen tilladt os indhente et tilbud på klipning af græs i samtlige lommer en gang om ugen og tilbuddet lød på 15.312,50 Kr. =246,00 pr husstand, er det rimeligt eller hvad.

Øvrige emner

Vi har ikke holdt legepladsdag her i foråret 2017, da vi ikke mener der ikke er noget der halter, og kommer der noget så laver vi det løbende.

Sants Hans bålet 2016 blev afviklet på samme hyggelige måde som vi plejer og arrangementet var som sædvanlig godt besøgt og teltet var fyldt op med glade voksne og børn og det medbragte kød blev grillet så blev der ellers gået til den og da vi ikke kunne spise mere blev bålet tændt, der blev sunget lidt og vejret var igen med os.

I NOV 2014 kom der så pludselig et brev fra kommunen til de grundejere der har jord ind mod stikstierne om at de nu selv skulle sørge for vintervedligeholdelsen af disse stier, da kommunen ved fejl havde holdt disse stier i 40 år, dette brev gav nogen rumlen og bekymring rundt om i de små hjem, hvilket betød at vi i bestyrelsen besluttede at leje gartner Bruno Green til denne opgave, i første omgang for denne vinter mod en pris på 110,00 pr husstand, og så var alle glade ingen, det blev oplyst på mødet ved kommunen at vi selv fortsat skal holde disse stier, samt en sti mere, nemlig den der løber lige vest for Arne, men den vil vi prøve at få med til samme pris ved Bruno, og det lykkedes, og vi mener det forløber tilfredsstillende.

Det blev oplyst af kommunen at vejene rundt i lommerne er kommunale og derfor skal vintervedligeholdes af kommunen men at disse veje er kategori 3 veje hvilket betyder at de blot skal ryddes indenfor 3 dage, og det er ikke godt nok, og denne sag er ikke løst endnu.

I APR måned 2016 gik man så i gang med udskiftning af varmerør men det har vi ikke haft meget indflydelse på, og det har selvfølgelig givet nogen udfordringer rundt omkring ved vore ejendomme, men alt i alt er det vel forløbet godt nok, eller hvad, det var i alle tilfælde en ordentlig omgang.

Bestyrelsen besluttede at tage imod tilbuddet fra TRYG omkring nabohjælpen med afskiltning med videre og Øjvind og undertegne har opsat skiltene.

Hen på efteråret 2016 fik jeg en henvendelse fra en af lommerne i Ballekjær om at de gerne ville have fjernet hækken i deres lomme, jeg talte med vejformanden og fik den besked, at hvis han fik en underskrift fra samtlige husstande der hørte til i lommen, om at de var enige om det, så var det en vind-vind situation for alle, og hækken blev fjernet sidst på året, kommunen har lovet at anlægget græs her i 2017.

Jeg er blevet gjort opmærksom på lugtgener fra rensningsanlægget og der er åbenbart flere der føler sig generet, jeg har talt med folkene på rensningsanlægget og vi har været på besøg på anlægget, det var John og Øjvind der deltog på foreningens vegne, og deres tilbagemelding var ikke alarmerende, det er jo meningen at anlægget skal udvides, og man har fra kommunes side lovet at vi ikke vil få yderligere lugtgener derfra, så det håber vi de overholder.

Ny hjemmeside ved kommunen hedder ”GIV OS ET PRAJ” og her beder kommunen om at alle indtaster skader med videre som man opdager, så sørger de for at de rigtige mennesker får besked, og at skaderne bliver udbedret.

Det blev i efteråret besluttet at vi skulle prøve om det var muligt at få arrangeret et fælles møde mellem kommunen og så samtlige grundejerforeninger i Tarm by, men vi har ikke hørt noget endnu.

Tarm lokalråd er oppe at køre og er der nogen her i forsamlingen der kunne tænke at repræsentere os så sig til nu.

Jeg vil til slut gerne takke de øvrige i bestyrelsen for det fine samarbejde vi har haft i årets løb.

Mvh 

Ole L. Pedersen

Formand